IZRADA HRANILICA ZA PTICE - U SURADNJI S OSNOVNOM ŠKOLOM I. PERKOVCA, ŠENKOVEC



Učenici prvih razreda Osnovne škole Ivana Perkovca iz Šenkovca, uključili su se u našu radionicu za izradu hranilica za ptice. Dolaze hladniji dani, sve je manje hrane za ptice stanarice. Prvašići iz Šenkovca su zajedno sa svojim učiteljicama zasukali rukave i odlučili pomoći.

Osnovna škola Ivana Perkovca - Šenkovec
 
Udruga Eko Zaprešić je ovakav oblik radionica ponudila za vrijeme održavanja nedavnog Sajma gospodarstva u Zaprešiću. Radionica je zamišljena tako da se potakne uključivanje učenika u rješavanje određenog problema iz našeg neposrednog okruženja. Simpatične ptičice koje će se uskoro moći okrijepiti u oskudnim jesenjim i zimskim danima, sigurno će nagraditi prvašiće svojim cvrkutom oko hranilica koje će oni sami izraditi i postaviti u školskom dvorištu.



Teta Renata je prvo pokazala neke sličice, a onda rekla - Idemo na posao!

Osim Udruge Eko Zaprešić i prvašića iz O.Š. I. Perkovca, u održavanju radionice sudjelujeje i sponzor, stolarska radionica Lovrenović Rad, iz Prigorja Brdovečkog, koji nam je pomogao pripremiti materijale za hranilice.







Tko se želi uvjeriti kako to sve funkcionira, neka pita šenkovečke vrapce ove zime, ili neka se prošeće do dvorišta škole i sam provjeri. Moto ove radionice je: Male ruke za velika djela. Ako želite nešto slično i u vašoj školi, slobodno nas kontaktirajte.