OBILJEŽILI SMO DAN PLANETE ZEMLJE

Udruga Eko Zaprešić je, kao i svake godine, organizirala prigodne aktivnosti povodom Dana planete Zemlje - 22. travnja. Predsjednica udruge je nastavila prošle godine započetu suradnju s Osnovnom školom Ivana Perkovca iz Šenkovca. Održana je serija radionica za učenike prvih razreda.

U sklopu programa, organizirana je zabavna edukacija za prvašiće; uz eko kviz, bojanje i podjelu papirnatih vrećica i ostale edukativne aktivnosti.


Predsjednica udruge, Renata Šeatović je prvašiće u Šenkovcu upoznala s važnošću brige za planetu Zemlju. Uz kratku i zanimljivu edukaciju, djeca su sudjelovala u eko - kvizu, za što su dobili i zaslužene nagrade.








Prvo smo se dogovorili što ćemo nacrtati na vrećice, zatim smo crtali i poslikali se s vrećicama. Nakon toga prošetali smo do obližnjih trgovina, gdje smo podjelili vrećice, kako bi se što manje upotrebljavale one najlonske.

Povodom Dana planeta Zemlje, udruga Eko Zaprešić je organizirala i prigodne info punktove na kojima smo građane Zaprešića upoznali s našim aktivnostima te s najnovijim projektom - organizacijom modernih urbanih vrtova u gradu Zaprešiću. S ovim projektom smo nedavno upoznali gradonačelnika g. Željka Turka te predali službeni zahtjev u Gradsko poglavarstvo za dodjelu parcele za tu namjenu. Nadamo se skorom nastavku aktivnosti na ovome projektu - na dobrobit mnogih građana Zaprešića koji su iskazali podršku ovoj ideji.